CO2lonialNATION – en sannings- och försoningskommission


Giron Sámi Teáhter närmar sig premiär för pjäsen CO2lonialNATION och börjar redan i morgon, fredag, med nordisk förpremiär i Tråante 2017.

Vi följer i media att det pågår heta politiska diskussioner om en sannings- och försoningskommission i Sápmi. Vi har gjort en egen dokumentär-teatralisk sannings- och försoningskommission baserat på de metoder som används i Kanada.

Välkommen att se CO2lonialNATION på Scandic Lerkendal på fredag, 10 februari, klockan 20.00 och på lördag, 11 februari, klockan 20.00. Köp dina biljetter här.

Inställt: Integrationsspelning i Kiruna 29 november

Spelningen den 29 november kl. 18.00 ställs in. På grund av sjukdom har vi behövt planera om sista delen av vår turné och därför ställs föreställningen i Kiruna in, vilket vi beklagar. 

Vi tackar alla barn, föräldrar och pedagoger och arrangörer för en fin turné. 

Välkommen till årets samiska julmarknad den 26 november

På lördag den 26 november kl. 11.00 slår årets samiska julmarknad upp portarna. Då är du välkommen till julstämning, fika och julhandel i teaterns lokaler. Här hittar du unika samiska produkter. Självklart kommer tomten förbi för att träffa alla barn. Och teaterns musikaliska ensemble sjunger julsånger. 

Julmarknadens utställare är Aslat Simma, Erica Huuva Simma, Barbro Poggats, Sara Björne, Karesuando silver, Laila Idivuoma – samisk design och material, Nils Johan Labba, Per-Stefan Idivuoma, Hanna Råman, DAT-förlag, Sara Skum, Birgit Skum Påve, Eva Gunnare. För fikaförsäljning står Giron Sámi Searvi.

På scenen:
kl.13. Tomten kommer!
kl.15. Julsånger med teaterns ensemble

Bures boahtin! Välkommen!

Tips! Efter julmarknaden arrangerar Svenska kyrkan samiskt samkväm om nomadskoleboken på församlingshemmet kl. 17.00.

Nästa sida >