DEH! först ut

En heldag som riktar sig till dem som arbetar med kultur för barn och ungdomar i Dalarna. Länskulturdagen kommer att äga rum i Falun onsdag 25 oktober.

Sámi Giron Teáhter är först ut med DEH! av Johanna Huss. Ett utdrag ur vårt mellanstadiedrama spelas klockan 9:00 på Nya Scenen.

Vi finns kvar under dagen för att svara på om Giron Sámi Teáhter och föreställningen.

Arrangör Landstinget i Dalarna, programmet som pdf.

Premiär på DEH! i Kiruna 8 oktober

Ett mellanstadiedrama om att våga sätta gränser, vinna över sina rädslor och till slut kanske bli sin egen superhjälte.

Ella har nyss flyttat tillsammans med sin mamma och tvingats byta skola, pappa blev kvar med renarna. Men i den nya skolan är alla så tuffa och Ella har svårt att veta hur hon ska vara för att passa in. Nu har hon gjort något dumt, något väldigt dumt och skuldkänslorna får henne nästan att krevera.

Kims pappa är alltid ”trött” och sover ibland hela dagarna. Nu måste Kim flytta därifrån och hon drömmer om att få bo hos sin farmor, men socialen säger att hon ska bo med Kajsa och Birger och en fucking pudel som heter Princess. Kim är så arg och ledsen att bara sparkar och skrik hjälper.

Båda hamnar de i Mellanrummet och där finns Rio. Rio är inte riktigt som alla andra. Nu kan vad som helst hända.

DEH! handlar om att våga sätta gränser och om hur svårt det är att gå sin egen väg ibland. Det handlar helt enkelt om att våga bli sin egen superhjälte och vinna över sina rädslor och sin osäkerhet och stå upp för sig själv, att tycka om sig själv.

Ella, Kim och Rio, tre mycket olika barn som har det enda gemensamt att de är just barn. De möts i Mellanrummet, mellan verklighet och fantasi, mellan minnen och framtidsdrömmar. I Mellanrummet kan vad som helst hända, både bra och dåligt och barnens möte blir något som de sent kommer att glömma...

Biljetter till genrepet den 7 oktober, klockan 16 och premiären den 8 oktober, klockan 16, på Giron Sámi Teáhter i Kiruna – bokas hos Catarina Lahti, producent, på 076-820 05 50 eller catarina@samiteahter.org.

DEH! på sameradion

Lyssna på SR Rádio Sápmi om DEH! med regissören Johanna Huss och skådespelaren Elina Israelsson – klicka vidare till inslaget >.

Johanna Huss har både skrivit och regisserat föreställningen där man får följa de unga tjejerna Ella, Kim och Rio som spelas av skådespelarna Elina Israelsson, Sarakka Gaup och Anna Åsdell.

– Det blir spännande att komma ut och se alla reaktioner, det är även en förställning som passar för vuxna säger Elina Israelsson.
Nästa sida >