CO2lonialNATION nominerad

Scenkonstgalan hyllar all häftig scenkonst som görs i vårt avlånga land! Den 17 februari pryds den röda mattan med glimrande begåvningar – årets tema är ★ stjärnor ★, enligt Scenkonstguiden.

Vi på Giron Sámi Teahter är mycket stolta över att vår föreställning CO2lonialNATION blivit nominerad i kategorin Årets politiska. Se alla nomineringar.

Årets politiska
– Vi vill hylla dem som ger behövliga käftsmällar

Scenkonstguiden jobbar för att lyfta scenkonsten och synliggöra konstens styrka. Detta genom att skapa scenkonsthändelser och mötesplatser, producera redaktionellt material och skapa digitala hjälpmedel som gör scenkonsten mer lättillgänglig. Scenkonstguiden görs med stöd av Västra Götalandsregionen, KulturUngdom och Sensus.

DEH! först ut

En heldag som riktar sig till dem som arbetar med kultur för barn och ungdomar i Dalarna. Länskulturdagen kommer att äga rum i Falun onsdag 25 oktober.

Sámi Giron Teáhter är först ut med DEH! av Johanna Huss. Ett utdrag ur vårt mellanstadiedrama spelas klockan 9:00 på Nya Scenen.

Vi finns kvar under dagen för att svara på om Giron Sámi Teáhter och föreställningen.

Arrangör Landstinget i Dalarna, programmet som pdf.

Premiär på DEH! i Kiruna 8 oktober

Ett mellanstadiedrama om att våga sätta gränser, vinna över sina rädslor och till slut kanske bli sin egen superhjälte.

Ella har nyss flyttat tillsammans med sin mamma och tvingats byta skola, pappa blev kvar med renarna. Men i den nya skolan är alla så tuffa och Ella har svårt att veta hur hon ska vara för att passa in. Nu har hon gjort något dumt, något väldigt dumt och skuldkänslorna får henne nästan att krevera.

Kims pappa är alltid ”trött” och sover ibland hela dagarna. Nu måste Kim flytta därifrån och hon drömmer om att få bo hos sin farmor, men socialen säger att hon ska bo med Kajsa och Birger och en fucking pudel som heter Princess. Kim är så arg och ledsen att bara sparkar och skrik hjälper.

Båda hamnar de i Mellanrummet och där finns Rio. Rio är inte riktigt som alla andra. Nu kan vad som helst hända.

DEH! handlar om att våga sätta gränser och om hur svårt det är att gå sin egen väg ibland. Det handlar helt enkelt om att våga bli sin egen superhjälte och vinna över sina rädslor och sin osäkerhet och stå upp för sig själv, att tycka om sig själv.

Ella, Kim och Rio, tre mycket olika barn som har det enda gemensamt att de är just barn. De möts i Mellanrummet, mellan verklighet och fantasi, mellan minnen och framtidsdrömmar. I Mellanrummet kan vad som helst hända, både bra och dåligt och barnens möte blir något som de sent kommer att glömma...

Biljetter till genrepet den 7 oktober, klockan 16 och premiären den 8 oktober, klockan 16, på Giron Sámi Teáhter i Kiruna – bokas hos Catarina Lahti, producent, på 076-820 05 50 eller catarina@samiteahter.org.
Nästa sida >