Med cirkus som tema och med hjälp av trollkarlen, clownen och akrobaten närmar vi oss våra samiska språk. Att vara nybörjare blir lite lättare om språket är en lek med utrymme för tabbar och tokigheter. Hur gör lindansaren när hon böjer verb? Vad gör clownen när han säger fel? Var i kroppen sitter sorgen över att inte kunna sitt språk? Hur kan sorg låta och se ut?

Här bjuds två hela dagar i Språkcirkusens värld med lek, breakdance, jonglering och ritt på käpprenar.
Av: Patricia Fjellgren, Siri Hamari och Erik Rosales
Medverkande: Patricia Fjellgren, Rasmus Wurm och Ylva Gustafsson
Fakta: Språkcirkus är för barn mellan sex och elva år, de får vara med om två dagar fyllda av akrobatik, clowneri och lek med de samiska språken.
Praktiska förutsättningar

Varje uppsättning utformas tillsammans med arrangören och behöver:

• Ett rum, minst 8x8 meter med 4 meter i takhöjd, där vi kan slå upp vårt tält, exempelvis en gymnastiksal eller en aula
• Gymnastikmattor
• Eluttag och ett uppvärmt rum
• En barngrupp, max 20
• Närvaro och hjälp av befintlig pedagogisk personal
Är du intresserad? Vill du veta mer? Kontakta: Anna Åsdell, anna@samiteahter.org.

Spelperiod: Höstterminen 2019
Pris:
9 000 kr
Logi: 3 enkelrum, hotellstandard

Dag 1: föreställning, cirka 30 minuter.
Dag 2: workshop, cirka 2 timmar.

Stacks Image 115709
Stacks Image 115752
Projektet är ett interregprojekt som pågår fram till 30 juni 2020. Målet är att skapa en grund för ett långsiktigt samarbete över landsgränsen mellan Sijti Jarnge i Hattfjelldal och ett samiskt center i Tärnaby.
Giron Sámi Teáhter deltar i projektet genom att tillföra innehåll som teaterworkshops, språkpedagogiskt arbete, föreställningar och samtal. Under projektets första 8 månader har barnföreställningen DEH! spelats i Tärnaby och två dagar med Språkcirkus har genomförts för samiska barn mellan 6 och 11 år. Nästa insats blir föreställningen Arven du fikk som får sin premiär i Tärnaby. Stödet från Europeiska regionala utvecklingsfonden gör arbetet möjligt.